Hobby parkur v JS Rohan Zdice 10.5.2014

06.08.2014 09:09

     Jezdci a koně z Trnové vyrazili na letošní druhé závodní klání, tentokrát na parkurové hobby závody do JS Rohan Zdice. Celkem z naší stáje na závody vyrazily 3 dvojice - Sandra Kajgrová s Corou, Kristina Koudelová s Poem a Martina Bárová s Dagmar. 

     Sandra s Kristinou startovaly v parkuru do 40 cm na limotovaný čas. Cílem tedy bylo zajet parkur bez chyby, v čase co nejvíce se blížícím optimální rychlosti pro danou trasu parkuru. Pro obě jezdkyně to však byla jejich první závodní zkušenost a to se podepsalo i na jejich výkonu. Nervozita udělal své. Sandra se na parkuru dvakrát ztratila a tak obdržela 8 trestných bodů za dva uzavřené kruhy. Kristina si spletla odbočení hned za překážkou číslo 1, tedy také obdržela 4 trestné body za uzavřený kruh, plus jeden trestný bod za překročení časového limitu. Sandra nakonec skončila na 16 místě a Kristina na 14 místě, tedy přibližně v polovině startovního pole. 

     Martina se nakonec rozhodla se zdravotních důvodů s Dagmar ve stupňované obtížnosti do 90 cm nestartovat. Na poslední chvíli přehlásila namísto sebe Kristinu. Bohužel nebyl čas pořádně opracovat, ani se vzájemně poznat, takže po menší neshodě v názorech, jak skočit skok číslo jedna, skončil parkur pro dvojici velmi rychle. Kristina svou leteckou akrobacií pobavila celou věž rozhodčích i diváky. Nejdůležitější ale je, že se nikomu nic nestalo. Ale proč to nezkusit, když by byla škoda, aby propadlo startovné. Věříme, že i přes chybičky na parkuru si závodnice odnesly z prvních závodu hezké vzpomínky.

—————

Zpět